Allergenen beleid

Steeds meer gasten kampen met een voedselallergie. Per 13 december 2014 is het (per EU-Verordening Nr. 1169/2011) voor iedere Horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken.

In de praktijk betekent dit dat alle allergene stoffen vermeld moeten worden wanneer ze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen in het Horecabedrijf, ongeacht in welke vorm.

Allergenendeclaratie

Wij gaan zorgvuldig om met uw voedselallergie / voedselintolerantie. Kruisbesmetting van allergenen is in onze keuken nooit 100% uit te sluiten:

In onze keuken werken wij met diverse allergenen bevattende producten. Wij kunnen daarom  kruisbesmetting van sommige allergenen niet voorkomen.
(Bijv. gluten vanuit vers afgebakken brood zijn niet zichtbaar en kunnen vervolgens bij gebruik van deze oven in een gluten vrij gerecht terechtkomen)
Om uw gasten met een allergie toch te kunnen laten genieten van uw feest kunnen wij als alternatief voorverpakte hapjes tegen meerprijs aanbieden.

Indien uzelf of uw gasten een voedselallergie heeft, verzoeken wij u dit bij uw bestelling aan te geven in het vak: wensen/allergenen.

Op verzoek verschaffen wij een lijst met  de allergenen waarvan wij zeker zijn dat ze in onze producten voorkomen bij uw bestelling.